Com oposició que som, hem denunciat judicialment les contractacions que considerem irregulars. Seguim pensant que els llocs de l’Ajuntament han de ser coberts per funcionaris que accedeixin per proves objectives de capacitat i no per “assessors”.

En el seu moment, davant d’un Pla General que no tenia en compte, entre altres coses, els desocupats i el seu futur, vam presentar i possibilitar que es presentaren centenars d’al·legacions i recursos de particulars, mentre persones amb més responsabilitats i informació que nosaltres pel que fa a l’atur i l’impuls empresarial de la nostra vila estaven callades i amagades als seus despatxos. També sap tothom que ens hem oposat a la privatització de serveis municipals, que redueixen llocs de treball amb control públic que els empleats públics poden exercir dignament.

Ara, quan ens limitem a relatar la sagnant realitat social de l’atur al nostre poble, algú ens qualifica de partidaris del “tot val”, de fer “apologia a favor de l’economia submergida”, o que considerem “els treballadors públics culpables”. 

Com que no sabem en què fonamenta els seus dubtes, ens sembla necessari manifestar, per a deixar-ho clar d’una vegada per sempre, que:

SOM PARTIDARIS QUE TOT EL MON TINGA UNA OCUPACIÓ ESTABLE, SEGURA I LEGAL

Però, per si això no és suficient, afegirem “que estiga  regulada per un contracte”. I, salvats aquests dubtes, creiem que tots hauríem de treballar junts, baixant-nos del pedestal que ens eleva sobre els altres, posant sobre la mesa tota la informació que  tinguem i intentant contestar les següents preguntes que tots ens fem:

  • • Tenim teixit empresarial per absorbir els 3000 aturats que tenim? Amb els recursos actuals el tindrem en el futur?
  • • És suficient la reserva de terreny industrial que el Pla General preveu, tenint en compte que tenim 3000 aturats? I per al futur, tenint en compte el creixement vegetatiu?
  • • La immensa quantitat de metres quadrats que el Pla General destina a segones residències és generadora de llocs de treball estables?
  • • Els que acaben carreres universitàries a la nostra vila podran desenvolupar la professió per a la qual s’han preparat, o hauran de marxar fora?
  • • Els aturats amb estudis primaris o mitjans podran treballar a Santa Pola en algún moment, o hem de possibilitar que puguen fer-ho en altres ciutats o països?
  • • Hem de plantejar anar a veremar o a recollir maduixes? Cal potenciar i facilitar que els aturats estudien anglès o alemany?
  • • És necessària una comissió de qualitat que transforme la nostra vila i eleve els seus nivells de neteja, qualitat de serveis i oci, i ens aprope a ser la vila costanera turística ideal, i amb això facilitar la desestacionalització i la creació de llocs de treball?

El que no podem és estar immòbils i seguir en aquesta incertesa. El problema és aquí mateix, no en un altre lloc.

 Mª Jesús Ruiz Vidal. Portaveu de Compromís per Santa Pola. 04-12-2012

—————————-

Trabajo estable, seguro y legal

 Como oposición que somos, hemos denunciado judicialmente las contrataciones que consideramos irregulares. Seguimos pensando que los puestos del Ayuntamiento deben ser cubiertos por funcionarios que accedan por pruebas objetivas de capacidad y no por “asesores”.

 En su momento, ante un Plan General que no tenía en cuenta, entre otras cosas, a los desempleados y su futuro, presentamos y posibilitamos que se presentaran cientos de alegaciones y recursos de particulares, mientras personas con más responsabilidades e información que nosotros en cuanto al paro y el impulso empresarial de nuestra villa permanecían calladas y escondidas en sus despachos.  También sabe todo el mundo que nos hemos opuesto a la privatización de servicios municipales, que reducen puestos de trabajo con control público que los empleados públicos pueden desempeñar dignamente.

 Ahora, cuando nos limitamos a relatar la sangrante realidad social del paro en nuestro pueblo, alguien nos califica de partidarios del “todo vale”, de hacer “apología a favor de la economía sumergida”, o de que consideramos a “los trabadores públicos culpables”.

 Como no sabemos en qué fundamenta sus dudas, nos parece necesario manifestar, para dejarlo claro de una vez por todas, que:

 SOMOS PARTIDARIOS DE QUE TODO EL MUNDO TENGA UN EMPLEO ESTABLE, SEGURO Y LEGAL.

 Pero, por si esto no es suficiente, añadiremos “que esté regulado por un contrato”. Y, salvadas estas dudas, creemos que todos tendríamos que trabajar juntos, bajándonos  del pedestal que nos eleva sobre los demás, poniendo sobre la mesa toda la información que tengamos e intentando contestar a las siguientes preguntas que todos nos hacemos:

  •  ¿Tenemos tejido empresarial para absorber los 3000 parados que tenemos? ¿Con los recursos actuales lo tendremos en el futuro?
  • ¿Es suficiente la reserva de terreno industrial que el Plan General contempla, teniendo en cuenta que tenemos 3000 parados? ¿Y para el futuro, teniendo en cuenta el crecimiento vegetativo?
  • ¿La inmensa cantidad de metros cuadrados que el Plan General destina a segundas residencias es generadora de empleos estables?
  • ¿Los que terminan carreras universitarias en nuestra villa van a poder desarrollar la profesión para la que se han preparado, o tendrán que irse fuera?
  • ¿Los parados con estudios primarios o medios van a poder de trabajar en Santa Pola alguna vez, o tenemos que posibilitar que puedan hacerlo en otras ciudades o países?
  • ¿Tenemos que plantearnos ir a vendimiar o recoger fresas? ¿Hay que potenciar y facilitar que los parados estudien inglés o alemán?
  • ¿Es necesaria una comisión de calidad que transforme nuestra villa y eleve sus niveles de limpieza, calidad de servicios y ocio, y nos acerque a ser la villa costera turística ideal, y con ello facilitar la desestacionalización y la creación de puestos de trabajo?

 Lo que no podemos es estar inmóviles y seguir en esta incertidumbre. El problema está aquí mismo, no en otro sitio.

 Mª Jesús Ruiz Vidal. Portavoz de Compromís per Santa Pola. 04-12-2012