AUDITORIA ECONÒMICA MUNICIPAL, JA.
Mes de juny, i seguim sense el pressupost del 2013, amb el que s’hauria d’haver treballat tot l’any. Això, a pesar de les promeses de l’alcalde, que any rere any anuncia que el pressupost estarà a principis de cada exercici.
Continuem dient, i insistim perquè no se’ns fa cas, i perquè no ens queda més remei, com a oposició responsable que som, que s’està limitant la democràcia en el nostre Ajuntament, i que l’equip de govern s’allunya cada vegada més dels grups de l’oposició, que veuen minvades les seues opcions de participació i control, per a les que han sigut triats per la ciutadania. Amb el que, sobre els resultats de les últimes eleccions, més d’un 37 % de veïns i veïnes, que és el percentatge dels vots de l’oposició sobre el total de vots emesos, són ignorats pels nostres dirigents. (Sense comptar les abstencions, un 39 %, que no es pot adjudicar ningú).
En esta situació, voldríem suggerir als ciutadans i ciutadanes de Santa Pola que revisaren (són públics) els acords dels últims plens, plens buits de contingut, plens merament administratius, que denoten la immobilitat i passivitat del nostre Ajuntament en moments econòmics molt delicats.
Compromís ha fet propostes: “gabinet de crisi” per a determinar els gastos imprescindibles, “10 propostes davant de la crisi”, o tantes altres de menys importància. Totes aniran a la paperera. I si són mocions, moltes d’elles, quan s’aproven, es queden tan descafeïnades pels esforços desqualificadors del PP que finalment no serviran per a res.
Ja que eixa majoria absoluta ens passa cada dia el corró; ja que s’oblida que en una democràcia les minories són fonamentals, perquè en elles pot estar la clau de la diferència, del futur, mentres que la majoria votada representa únicament el sentir de la població en el moment de les eleccions; i ja que els esdeveniments evolucionen molt de pressa, i estant en el equador de la legislatura, hui volem fer una proposta necessària per al futur, per al que serà imprescindible per als futurs governs locals.
Es diu que comptablement estem bé, a pesar del qual Santa Pola ha sigut rescatada amb 4 milions d’Euros (670 milions de pessetes) del Govern Central, que caldrà pagar amb els seus interessos. Alguna cosa falla. És necessari que l’Ajuntament faça una auditoria dels seus comptes. I ara no pretenem revisar períodes passats. Parlem del futur. Una auditoria que ens done la situació real actual del nostre Ajuntament, que per descomptat la gran majoria dels regidors, tant de l’equip de govern com de l’oposició, desconeix. Això ens portaria que cap d’ells puga argumentar més avant: “Jo no sabia”, o que l’equip de govern que entre en les pròximes eleccions es trobe “imprevistos”.
I és que “transparència” no és una palabra buida i ara de moda: és l’única forma d’avançar en democràcia, i una qualitat de què desgraciadament, manca el nostre Ajuntament i que cal aconseguir el més aviat possible per a enfrontar-nos amb les finestres obertes al futur.
María Jesús Ruiz Vidal, portaveu del GM de Compromís.
—————————–
AUDITORÍA ECONÓMICA MUNICIPAL, YA.
Mes de Junio, y seguimos sin el presupuesto del 2013, con el que se debería haber trabajado todo el año. Ello, a pesar de las promesas del alcalde, que año tras año anuncia que el presupuesto va a estar a principios de cada ejercicio.
Seguimos diciendo, e insistimos porque no se nos hace caso, y porque no nos queda más remedio, como oposición responsable que somos, que se está limitando la democracia en nuestro Ayuntamiento, y que el equipo de gobierno se aleja cada vez más de los grupos de la oposición, que ven mermadas sus opciones de participación y control, para las que han sido elegidos por la ciudadanía. Con lo que, sobre los resultados de las últimas elecciones, más de un 37 % de vecinos y vecinas, que es el porcentaje de los votos de la oposición sobre el total de votos emitidos, son ignorados por nuestros dirigentes. (Sin contar las abstenciones, un 39 %, que no se puede adjudicar nadie).
En esta situación, querríamos sugerir a los ciudadanos y ciudadanas de Santa Pola que revisaran (son públicos) los acuerdos de los últimos plenos, plenos vacíos de contenido, plenos meramente administrativos, que denotan la inmovilidad y pasividad de nuestro Ayuntamiento en momentos económicos muy delicados.
Compromís ha hecho propuestas: “gabinete de crisis” para determinar los gastos imprescindibles, “10 propuestas ante la crisis”, o tantas otras de menos importancia. Todas van a ir a la papelera. Y si son mociones, muchas de ellas, cuando se aprueban, se quedan tan descafeinadas por los esfuerzos descalificadores del PP que finalmente no van a servir para nada.
Ya que esa mayoría absoluta nos pasa cada día el rodillo; ya que se olvida que en una democracia las minorías son fundamentales, porque en ellas puede estar la clave de la diferencia, del futuro, mientras que la mayoría votada representa únicamente el sentir de la población en el momento de las elecciones; y ya que los acontecimientos evolucionan muy deprisa, y estando en el ecuador de la legislatura, hoy queremos hacer una propuesta necesaria para el futuro, para lo que será imprescindible para los futuros gobiernos locales.
Se dice que contablemente estamos bien, a pesar de lo cual Santa Pola ha sido rescatada con 4 millones de Euros (670 millones de pesetas) el Gobierno Central, que habrá que pagar con sus intereses. Algo falla. Es necesario que el Ayuntamiento haga una auditoría de sus cuentas. Y no pretendemos revisar períodos pasados. Hablamos del futuro. Una auditoría que nos dé la situación real actual de nuestro Ayuntamiento, que por supuesto la gran mayoría de los concejales, tanto del equipo de gobierno como de la oposición, desconoce. Eso nos llevaría a que ninguno de ellos pueda argumentar más adelante: “Yo no sabía”, o que el equipo de gobierno que entre en las próximas elecciones se encuentre “imprevistos”.
Y es que “transparencia” no es una palabra vacía y ahora de moda: es la única forma de avanzar en democracia, y una cualidad de la que, desgraciadamente, carece nuestro Ayuntamiento y que hay que conseguir cuanto antes para enfrentarnos con las ventanas abiertas al futuro.
María Jesús Ruiz Vidal, portavoz del GM de Compromís.