L’alarma social és lògica: en 3 mesos hi ha hagut 4 casos similars al del col·legi Hispanidad de Santa Pola: a més d’aquest, els Carlos Sarthou de Vila-real, Lluís Vives de València i Rei Jaume I d’Alzira. Excepte el Lluís Vives, en els altres centres s’infringia la Llei de Prevenció de 1995 perquè cap havia sigut avaluat.
La Conselleria d’Educació no té tècnics propis de prevenció de riscos que puguen avaluar l’estat dels centres educatius. Des del 2012, els 20 tècnics del servei de prevenció de riscos de la conselleria d’educació, passen a ser del INVASSAT (Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball).
Els inspectors van fer més de 200 documents acreditant defciències i instant l’administració a prendre mesures.
Les retallades en Educació estan posant en perill també la seguretat dels i les alumnes i del personal docent. Els casos de Santa Pola, Vila-real, València i d’Alzira en són una bona mostra. Ja no només es deteriora la qualitat en l’ensenyament, el propi estat del centres públics també són objecte de menyspreu i manca d’atenció per part de la Generalitat.
Des del Grup Parlamentari hem demanat la compareixença de la Consellera per a que explique públicament els fets, així com l’estat en el que es troben els nostres centres educatius. També des del Grup Parlamentari hem demanat els informes dels inspectors que acrediten deficiències en més de 200 centres, per tal de saber exactament on s’han detectat problemes.
Presentarem una moció en l’Ajuntament de Santa Pola exigint inspeccions en els centres educatius del nostre poble. Farem el mateix en tots els pobles de la Comunitat on tinguem preséncia.