Compromís torna a denunciar, com ve fent-ho periòdicament des de sempre,  que la pàgina web de l’ajuntament de Santa Pola dedicada al Turisme, www.turismosantapola.es , està en castellà i anglès, i no apareix el valencià, llengua materna del nostre poble. També denunciem públicament que tota la informació que es dóna mitjançant fullets informatius dintre de la pàgina web també és en bilingüe castellà-anglès.

A més a més, els cartells informatius, tant fixes com electrònics, del carrer, també utilitzen només el castellà i l’anglès com a llengua vehicular.

Es desaprofita, una vegada més, una oportunitat d’or per a normalitzar la nostra llengua i per a defensar el patrimoni cultural valencià de què tantra gala fa el Govern valencià. Aquest fet és encara més lamentable si tenim en compte que ve afavorit per institucions públiques que tenen, com a objectiu elemental, la protecció de la nostra cultura, i més en un moment de tendència de reversió al turisme intern i de regressió del turisme i el nombre de residents anglòfons.

La imatge corporativa de qualsevol institució defineix la seua identitat. En aquest cas, la imatge que projecta l’Ajuntament ens representa com a poble, i aquesta imatge menysprea el nostre patrimoni cultural més valuós, la nostra llengua.

Hem demanat en conseqüència que, en compliment de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, l’Ajuntament faça servir la nostra llengua pròpia per a la imatge del turisme local, un fet que demostraria la voluntat de normalitzar-la i de fer possible la seua difusió a tots els àmbits d’ús, única forma efectiva i científicament demostrada que farà possible la seua pervivència.

——————————————————————————————

Compromís vuelve a denunciar, como viene haciéndolo periódicamente desde siempre, que la página web del ayuntamiento de Santa Pola dedicada al Turismo, www.turismosantapola.es, está en castellano e inglés, y no aparece el valenciano, lengua materna de nuestro pueblo. También denunciamos públicamente que toda la información que se da mediante folletos informativos dentro de la página web también es bilingüe castellano-inglés.

Además, los carteles informativos, tanto fijos como electrónicos, de la calle, también utilizan sólo el castellano y el inglés como lengua vehicular.

Se desaprovecha, una vez más, una oportunidad de oro para normalizar nuestra lengua y para defender el patrimonio cultural valenciano del que tanto hace gala el Gobierno valenciano. Este hecho es aún más lamentable si tenemos en cuenta que viene favorecido por instituciones públicas que tienen, como objetivo elemental, la protección de nuestra cultura, y más en un momento de tendencia de reversión al turismo interno y de regresión del turismo y el número de residentes anglófonos.

La imagen corporativa de cualquier institución define su identidad. En este caso, la imagen que proyecta el Ayuntamiento nos representa como pueblo, y esta imagen desprecia nuestro patrimonio cultural más valioso, nuestra lengua.

Hemos pedido en consecuencia que, en cumplimiento de la Ley de Uso y Enseñanza del Valenciano, el Ayuntamiento utilice nuestra lengua propia para la imagen del turismo local, un hecho que demostraría la voluntad de normalizarla y de hacer posible su difusión a todos los ámbitos de uso, única forma efectiva y científicamente demostrada que hará posible su pervivencia.

Federico Zaragoza Alberich.

Portaveu del G.M. de Compromís per Santa Pola