Compromís per Santa Pola va votar en contra de la nova instal·lació de dubtós futur i mala ubicació de Cableski, al costat del Polapark, però, una vegada més, el PP va fer valdre la seua majoria absoluta per a aprovar una nova i important agressió al medi ambient.
Recentment acusàvem davant de l’Ajuntament per registre el colp que suposa haver omplit amb runes impunement abocades per camions una part important del marge de les Salines, al costat sud del pavelló de Xiprerets, i després aplanar-lo i pretendre que no ha passat res, quan és visible un important escaló en el terreny que hauria de ser pla del costat de les llacunes salineres.
Ara ens trobem amb una velocitat sospitosa a l’hora d’aplanar els terrenys del cableski, que són públics i estaven destinats a zona verda (parcs), i que es van adjudicar a l’empresa interessada per ser la que va presentar el projecte i l’única que va optar a aquest despropòsit. I ens preguntem: No faria falta, per sentit comú, un estudi i declaració d’impacte ambiental per a establir unes instal·lacions lúdiques o esportives que requereixen una obra d’una certa envergadura, encara que no siga de vivendes, en el marge mateix d’un parc natural, com és el de les Salines de Santa Pola?
No pot haver-hi cap perill per a la flora i la fauna de les salines? Algú recorda que en eixes aigües nien i viuen espècies en perill d’extinció, com el xarxet marbrenc (Marmaronetta angustirostris), o altres anàtids com la malvasia de cap blanc o comú (Oxyura leucocephala), per no esmentar més que dos espècies?
S’ha consultat als veïns i les seues associacions? A nosaltres ens consta que hi ha veïns que no estan d’acord amb el que s’està fent ja. Amb quina alegria la regidora d’urbanisme permet que l’últim empresari arribat amb la seua idea depredadora del medi ambient faça el que li vinga en gana en les mateixes vores de les llacunes salineres? Quin impacte paisatgístic, lumínic, acústic tenen estes instal·lacions? No té res a dir el regidor de medi ambient, o l’alcalde i la regidora de turisme, que gallegen en les fires com Fitur dels espais naturals protegits de què disposa el poble?
Continuarem presumint de tindre més del 70% del terme municipal protegit, quan en el fons no fem més que atacar eixa gran riquesa que suposen els espais protegits instal·lant construccions de dubtós futur, permetent que s’aboquen runes quasi en les aigües de les Salines, i fomentant camps de golf amb macrourbanitzacions adossades en Bassars, malgrat la més que evident fallida d’una economia basada en la bambolla immobiliària, en la que només alguns enyoradissos del PP continuen creient i plasmant en plans generals d’urbanisme?
El Cableski en las Salinas puede deteriorar todavía más nuestro parque natural.
Compromís per Santa Pola votó en contra de la nueva instalación de dudoso futuro y mala ubicación de Cableski, cerca del Polapark, pero, una vez más, el PP hizo valer su mayoría absoluta para aprobar una nueva e importante agresión al medio ambiente.
Recientemente acusábamos ante el Ayuntamiento por registro el golpe que supone haber rellenado con escombros impunemente vertidos por camiones una parte importante del margen de las Salinas, del lado sur del pabellón de Xiprerets, y luego allanarlo y pretender que no ha pasado nada, cuando es visible un importante escalón en el terreno que debería ser llano de al lado de las lagunas salineras.
Ahora nos encontramos con una velocidad sospechosa a la hora de allanar los terrenos del cableski, que era públicos y estaban destinados a zona verde (parques), y que se adjudicaron a la empresa interesada por ser la que presentó el proyecto y la única que optó a este despropósito. Y nos preguntamos: ¿No haría falta, por sentido común, un estudio y declaración de impacto ambiental para establecer unas instalaciones lúdicas o deportivas que requieren una obra de cierta envergadura, aunque no sea de viviendas, en el margen mismo de un parque natural, como es el de las Salinas de Santa Pola?
¿No puede haber ningún peligro para la flora y la fauna de las salinas? ¿Alguien recuerda que en esas aguas anidan y viven especies en peligro de extinción, como la cerceta pardilla (Marmaronetta angustirostris) u otros anátidos como la malvasía cabeciblanca, por no mencionar más que dos especies?
¿Se ha consultado a los vecinos y sus asociaciones? A nosotros nos consta que hay vecinos que no están de acuerdo con lo que se está haciendo ya. ¿Con qué alegría la concejala de urbanismo permite que el último empresario llegado con su idea depredadora del medio ambiente haga lo que le venga en gana en las mismas orillas de las lagunas salineras? ¿Qué impacto paisajístico, lumínico, acústico tienen estas instalaciones? ¿No tiene nada que decir el concejal de medio ambiente, o el alcalde y la concejala de turismo, que alardean en las ferias como Fitur de los espacios naturales protegidos de que dispone el pueblo?
¿Vamos a seguir presumiendo de tener más del 70% del término municipal protegido, cuando en el fondo no hacemos más que atacar esa gran riqueza que suponen los espacios protegidos instalando construcciones de dudoso futuro, permitiendo que se viertan escombros casi en las aguas de las Salinas, y fomentando campos de golf con macrourbanizaciones adosadas en Balsares, a pesar del más que evidente fracaso de una economía basada en la burbuja inmobiliaria, en la que solo algunos añorantes del PP siguen creyendo y plasmando en planes generales de urbanismo?