La Daya Vieja, amb 726 habitants, ha decidit no posar llums de Nadal, perquè aquests diners poden ajudar les famílies necessitades del poble, entre les quals hi ha nombrosos emigrants. A la Daya Vieja prenen el tipus de decisions que venim demanant al nostre poble, i no només referides a aquest gasto d’ara que ningú necessita, sinó a molts més que també hem assenyalat, i als que cap responsable econòmic del nostre Ajuntament està disposat a assumir que cal ficar-los la tisora.
És el creixement demogràfic de Santa Pola, que ens ha portat a tota velocitat en l’últim decenni més enllà de les 30 000 persones, gràcies al foment quasi exclusiu dela Reina Rajola com discutible font de riquesa, el que ens fa paradoxalment més insolidaris amb els nostres veïns? Quan érem molts menys no hauríem consentit gastos superflus amb més de 3000 persones a l’atur i altres milers amb xicotetes pensions o passant necessitat. Quan érem 10.000 habitants, no fa tants anys, vèiem més de prop als nostres veïns. Vivim al poble, i ens consternen determinades situacions. El que llegim en els papers públics sobre la nostra vila no transmet clarament el que passa al ciutadà del carrer. El que només saben els serveis socials municipals no transcendeix. Vivim les dificultats diàries com si no passara res. I sí que passa.
Cal que les dades globals de la nostra situació eixin a la llum, i que tots coneguem amb precisió què passa i sàpiem a què atenir-nos. Per això dèiem fa un mes que era i és necessari un equip econòmic de crisi en què hi haja més veus, en què participem tots els partits i les associacions més representatives, per entre tots determinar què no es pot tocar i què és prescindible. Seria suficient per a eliminar moltes despeses i dotar més adequadament algunes partides socials. Ens facilitaria la tasca a l’hora d’establir prioritats entre les quantitats que vam aprovar en els plens o les que ens oposem.
Els regidors i regidores amb dedicació exclusiva, excepte els funcionaris que poden tornar als seus llocs de treball quan acaben els seus mandats i no tornen a ser elegits, si no estiguérem aquí representant els nostres votants, estaríem a l’atur. Sense ingressos diferents dels derivats dels nostres càrrecs polítics, quedaríem en situació d’exclusió social. Tenim per tant sobrats motius per lluitar per les persones aturades i necessitades, perquè som part d’elles, i ser representants del poble ens permet saber la seua situació i ens obliga a tenir-los més presents que ningú.
Els propers gastos discutibles seran les caixes de nadal, les cavalcades i els regals. Salvem primer les persones: feliç any nou, que vol dir llocs de treball, però també millor distribució del poc o molt que tinguem al poble, és el que desitgem a tots i totes els i les santapolers en aquest trist cap d’any, amb tant atur, pensions sense revisar, un petit comerç ofegat i uns governants malauradament ineficaços, indecisos i sense rumb.
16-12-2012
Mª Jesús Ruiz Vidal, portaveu del grup municipal de Compromís.
—————————————-
FELIZ AÑO NUEVO
La Daya Vieja, con 726 habitantes, ha decidido no poner luces de Navidad, porque ese dinero puede ayudar a las familias necesitadas del pueblo, entre las que hay numerosos emigrantes. Enla DayaViejatoman el tipo de decisiones que venimos pidiendo en nuestro pueblo, y no solo referidas a este gasto de ahora que nadie necesita, sino a muchos más que también hemos señalado, y a los que ningún responsable económico de nuestro Ayuntamiento está dispuesto a asumir que hay que meterles la tijera.
¿Es el crecimiento demográfico de Santa Pola, que nos ha llevado a toda velocidad en el último decenio más allá de las 30000 personas, gracias al fomento casi exclusivo del Rey Ladrillo como discutible fuente de riqueza, lo que nos hace paradójicamente más insolidarios con nuestros vecinos? Cuando éramos muchos menos no habríamos consentido gastos superfluos con más de 3000 personas en el paro y otros miles con pequeñas pensiones o pasando necesidad. Cuando éramos 10.000 habitantes, no hace tantos años, veíamos más de cerca a nuestros vecinos. Vivimos en el pueblo, y nos consternan determinadas situaciones. Lo que leemos en los papeles públicos sobre nuestra villa no transmite claramente lo que pasa al ciudadano dela calle. Loque sólo saben los servicios sociales municipales no trasciende. Vivimos las dificultades diarias como si nada ocurriera. Y sí que ocurre.
Es necesario que los datos globales de nuestra situación salgan a la luz, y que todos conozcamos con precisión qué pasa y sepamos a qué atenernos. Por eso decíamos hace un mes que era y es necesario un equipo económico de crisis en el que haya más voces, en el que participemos todos los partidos y las asociaciones más representativas, para entre todos determinar qué no se puede tocar y qué es prescindible. Sería suficiente para eliminar muchos gastos y dotar más adecuadamente algunas partidas sociales. Nos facilitaría la labor a la hora de establecer prioridades entre las cantidades que aprobamos en los plenos o a las que nos oponemos.
Los concejales y concejalas con dedicación exclusiva, excepto los funcionarios que pueden volver a sus puestos de trabajo cuando acaben sus mandatos y no vuelvan a ser elegidos, si no estuviéramos aquí representando a nuestros votantes, estaríamos en el paro. Sin ingresos distintos de los derivados de nuestros cargos políticos, quedaríamos en situación de exclusión social. Tenemos por tanto sobrados motivos para luchar por las personas paradas y necesitadas, porque somos parte de ellas, y ser representantes del pueblo nos permite saber su situación y nos obliga a tenerlos más presentes que nadie.
Los próximos gastos discutibles serán las cajas de navidad, las cabalgatas y los regalos. Salvemos primero a las personas: feliz año nuevo, que quiere decir puestos de trabajo, pero también mejor distribución de lo poco o mucho que tengamos en el pueblo, es lo que deseamos a todos y todas los santapoleros en este triste fin de año, con tanto paro, pensiones sin revisar, un pequeño comercio ahogado y unos gobernantes desgraciadamente ineficaces, indecisos y sin rumbo.
16.12.2012