El Ple de l’Ajuntament, per unanimitat, vota a favor de que els grans comerços no puguen obrir el 16 de juliol i el 8 de setembre.

abajo en castellano

Al Ple ordinari del mes de novembre, tots els grups municipals de l’Ajuntament de Santa Pola van votar perquè tant el 16 de juliol com el 8 de setembre queden fora de la Zona de Gran Afluència Turística que tenim al poble en època estival. Això vol dir que, durant estos dos dies tan assenyalats, els grans comerços de la localitat no podran obrir les seues portes.

Esta decisió naix de la proposta de Compromís per Santa Pola de revisar la llibertat horària comercial total que patim al municipi durant l’època estival des de fa molts anys. Després de debatre la situació al Consell de Comerç es va arribar a este acord de mínims que permetrà, a partir de l’any que ve, que les treballadores i treballadors puguen gaudir d’estes festes.

Es tracta d’una demanda històrica de la ciutadania santapolera que sempre ha defensat Compromís per Santa Pola i que ara es fa per fi realitat. Tant el dia de la Mare de Déu del Carme, festa de la gent de la mar i les seues famílies a Santa Pola i a totes les localitats i col·lectius mariners, com el dia de la Mare de Déu de Loreto, la festa gran de Santa Pola, tornaran a ser dies complets perquè les treballadores i treballadors puguen gaudir de la família, de les amistats i del nostre poble.


El Pleno del Ayuntamiento, por unanimidad, vota a favor de que los grandes comercios no puedan abrir el 16 de julio y el 8 de septiembre.

En el Pleno ordinario del mes de noviembre, todos los grupos municipales del Ayuntamiento de Santa Pola votaron para que, tanto el 16 de julio como el 8 de septiembre, queden fuera de la Zona de Gran Afluencia Turística que tenemos en el pueblo en época estival. Esto quiere decir que, durante estos dos días tan señalados, los grandes comercios de la localidad no podrán abrir sus puertas.

Esta decisión nace de la propuesta de Compromís per Santa Pola de revisar la libertad horaria comercial total que sufrimos en el municipio durante la época estival desde hace muchos años. Después de debatir la situación en el Consejo de Comercio se llegó a este acuerdo de mínimos que permitirá, a partir del año que viene, que las trabajadoras y trabajadores puedan disfrutar de estas fiestas.

Se trata de una demanda histórica de la ciudadanía santapolera que siempre ha defendido Compromís per Santa Pola y que ahora se hace por fin realidad. Tanto el día de la Virgen del Carmen, fiesta de la gente del mar y sus familias en Santa Pola y en todas las localidades y colectivos marineros, como el día de la Virgen de Loreto, la fiesta grande de Santa Pola, volverán a ser días completos para que las trabajadoras y trabajadores puedan disfrutar de la familia, de las amistades y de nuestro pueblo.