Compromís celebra la construcció del segon col·legi del Gran Alacant

en castellano

Compromís per Santa Pola celebra que per fi la construcció del segon col·legi del Gran Alacant estiga a la vista. Després de molts anys de lluita i mobilitzacions constants de tota la comunitat educativa de Santa Pola, i molt especialment de l’AMPA del CEIP “Vicenta Ruso”, que Compromís per Santa Pola ha recolzat sempre activament, el nou col·legi ha sigut inclòs en el Mapa de les Infraestructures Escolars que ha dissenyat la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, i van presentar el passat dimarts 26 el President de la Generalitat i el Conseller d’Educació, Vicent Marzà.

Les obres per a construir el nou col·legi, reivindicat des de fa molt de temps per la societat santapolera, començaran en el primer semestre del 2017, i estan emmarcades dins d’un pla per aconseguir “barracons zero” al País Valencià durant esta legislatura. S’ha elaborat un llistat que respon a una baremació transparent i rigorosa per a decidir l’orde de les actuacions, molt endarrerides per la manca d’interès dels governs anteriors per posar al dia les necessàries construccions.

Este pla preveu començar les obres de construcció de 124 escoles i instituts entre 2016 i 2019. La nova política educativa, fixada a l’Acord del Botànic, i portada a la pràctica des del primer moment de la seua constitució, contrasta amb la duta a terme pels anteriors governs del Partit Popular. Per a ells l’educació pública era un negoci i no una inversió, com es pot veure en l’escàndol dels mil milions d’euros de sobrecost dedicats a la construcció de col·legis per l’empresa pública de construccions escolars CIEGSA, i als seus sous desorbitats destinats a dirigents del PP.

Les nostres xiquetes i xiquets no haurien hagut ni haurien d’estudiar en barracons si no haguera sigut pel saqueig d’estos governs corruptes: només amb els sobrecostos de CIEGSA es podrien haver construït 200 col·legis.
————————————————————-

Compromís per Santa Pola celebra que por fin la construcción del segundo colegio del Gran Alacant esté a la vista. Después de muchos años de lucha y movilizaciones constantes de toda la comunidad educativa de Santa Pola, y muy especialmente del AMPA del CEIP “Vicenta Ruso”, que Compromís per Santa Pola ha apoyado siempre activamente, el nuevo colegio ha sido incluido en el Mapa de las Infraestructuras Escolares que ha diseñado la Conselleria de Educación de la Generalitat Valenciana, y que presentaron el pasado martes 26 el Presidente de la Generalitat y el Conseller de Educación, Vicent Marzà.

Las obras para construir el nuevo colegio, reivindicado desde hace mucho tiempo por la sociedad santapolera, empezarán en el primer semestre del 2017, y están enmarcadas dentro de un plan para conseguir “barracones cero” en el País Valenciano durante esta legislatura. Se ha elaborado un listado que responde a una baremación transparente y rigurosa para decidir el orden de las actuaciones, muy atrasadas por la falta de interés de los gobiernos anteriores en poner al día las necesarias construcciones.

Este plan prevé empezar las obras de construcción de 124 escuelas e institutos entre 2016 y 2019. La nueva política educativa, fijada en el Acuerdo del Botánico, y puesta en práctica desde el primer momento de su constitución, contrasta con la emprendida por los anteriores gobiernos del Partido Popular. Para ellos la educación pública era un negocio y no una inversión, como se puede ver en el escándalo de los mil millones de euros de sobrecostes dedicados a la construcción de colegios por la empresa pública de construcciones escolares CIEGSA, y en sus sueldos desorbitados destinados a dirigentes del PP.

Nuestras niñas y niños no tendrían que haber estudiado ni deberían estudiar en barracones si no hubiera sido por el saqueo de estos gobiernos corruptos: solo con los sobrecostes de CIEGSA se podrían haber construido 200 colegios.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *