Compromís per Santa Pola ha demanat informes sobre les causes de l’abocament d’aigües de sanejament que es va produir dissabte 19 de juliol prop de la platja del Carabassí, sobre el manteniment de les infraestructures de la zona i sobre el pla d’actuacions davant possibles abocaments al medi ambient.

Compromís manté que, encara que l’abocament pot haver-se produït per una fuga, el Cap de Santa Pola es una zona protegida i aquest abocament afecta al terme municipal d’Elx també. Per tant, pensem que s’hauria de fer un estudi d’impacte ambiental de les zones comunes dels dos pobles i establir la forma de que es protegisquen les platges i el cap per a mantenir la seua qualitat.

Arran d’aquest incident, Compromís té previst llançar una bateria de preguntes per a que la Generalitat Valenciana prenga les mesures adients per a protegir tota la franja costera d’aquest tipus d’abocaments.

—————————-

Compromís per Santa Pola ha solicitado informes sobre las causas del vertido de aguas de saneamiento que se produjo el sábado 19 de julio cerca de la playa del Carabassí, sobre el  mantenimiento de las infraestructuras de la zona y sobre el plan de actuaciones ante posibles vertidos al medio ambiente.

Compromís mantiene que, aunque el vertido pueda haberse producido por una fuga, el Cabo de Santa Pola es una zona protegida y este vertido afecta al término municipal de Elche también. Por lo tanto, pensamos que se debería realizar un estudio de impacto ambiental de las zonas comunes de los dos pueblos y establecer la forma de que se protejan las playas y el cabo para mantener su calidad.

A raíz de este incidente, Compromís tiene previsto lanzar una batería de preguntas para que la Generalitat tome las medidas adecuadas para proteger toda la franja costera de este tipo de vertidos.

Alejandro Escalada Villanueva. Regidor Compromís per Santa Pola