Un any més, la processionària

Un any més , LA PROCESSIONÀRIA

Tornem a insistir: la plaga de processionària del pi suposa un alt risc per a la salut pública. A Santa Pola, a causa del clima i de les peculiaritats de la flora local, vivim sota un alt risc de plaga cada any. Les pinades de la serra, els nostres parcs públics, els espais verds, les escoles, tots estan afectats any rere any.

Cadascun d’aquests tipus d’espai està gestionat per una entitat, la qual cosa no facilita fer les tasques necessàries per a minvar els seus efectes. La serra, en ser muntanya pública, ha de ser fumigada per a la seua prevenció per la Generalitat. I estan fumigant ara quan haurien d’haver fumigat a l’octubre, amb el que ens hauríem estalviat el pesticida que s’està fent servir ara, que és més car que el fitosanitari que s’hauria d’haver utilitzat a l’octubre i que no és perjudicial per a l’ésser humà i els animals, com sí ho és el pesticida .

Els col·legis (no els instituts) depenen d’una contracta de l’ajuntament amb l’empresa Solutium, que s’ocupa a més de parcs i jardins i edificis de titularitat pública. A jutjar pel que veiem a simple vista i les queixes que ens estan arribant, aquesta contracta no està funcionant com deuria.

Els instituts d’ensenyament secundari pertanyen a la Generalitat, encara que l’empresa Solutium, cobrant a part, es podria haver encarregat d’ells. No és tan difícil gestionar-ho.

Des de fa anys venim insistint en la prevenció, seguiment i eradicació dels focus, i encara més si són llocs freqüentats per xiquets i xiquetes i animals de companyia, per als quals el contacte amb la processionària és especialment greu. Ara hi ha hagut vent. A la serra i al poble es veuen clarament bosses. Els intents de fumigació han començat, només a requeriment dels interessats, però s’ha fet tard. Ens tornarà a tocar treure les bosses a mà?

Santa Pola, 13 febrer del 2014.

Federico Zaragoza Alberich. Portaveu de Compromís per Santa Pola.
—————

Un año más, LA PROCESIONARIA

Volvemos a insistir: la plaga de procesionaria del pino supone un alto riesgo para la salud pública. En Santa Pola, a causa del clima y de las peculiaridades de la flora local, vivimos bajo un alto riesgo de plaga cada año. Las pinadas de la sierra, nuestros parques públicos, los espacios verdes, los colegios, todos están afectados año tras año.

Cada uno de estos tipos de espacio está gestionado por una entidad, lo cual no facilita llevar a cabo las tareas necesarias para disminuir sus efectos. La sierra, al ser monte público, debe ser fumigada para su prevención por la Generalitat. Y están fumigando ahora cuando tendrían que haber fumigado en octubre, con lo que nos habríamos ahorrado el pesticida que se está usando ahora, que es más caro que el fitosanitario que se tendría que haber utilizado en octubre y que no es dañino para el ser humano y los animales, como sí lo es el pesticida.

Los colegios (no los institutos) dependen de una contrata del ayuntamiento con la empresa Solutium, que se ocupa además de parques y jardines y edificios de titularidad pública. A juzgar por lo que vemos a simple vista y las quejas que nos están llegando, esta contrata no está funcionando como debería.

Los institutos de enseñanza secundaria pertenecen a la Generalitat, aunque la empresa Solutium, cobrando aparte, se podría haber encargado de ellos. No es tan difícil gestionarlo.

Desde hace años venimos insistiendo en la prevención, seguimiento y erradicación de los focos, y aún más si son lugares frecuentados por niños y niñas y animales de compañía, para los cuales el contacto con la procesionaria es especialmente grave. Ahora ha habido viento. En la sierra y en el pueblo se ven claramente bolsas. Los intentos de fumigación han empezado, solo a requerimiento de los interesados, pero se ha hecho tarde. ¿Nos volverá a tocar quitar las bolsas a mano?

Santa Pola, 13 de febrero del 2014.

Federico Zaragoza Alberich. Portavoz de Compromís per Santa Pola.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *