Compromís denuncia l’excessiu ús de la cessió de sòl públic a mans privades

Compromís opina que s’està abusant de les cessions de sòl públic per a negocis privats, com l’última, suposadament per a portar a terme una problemàtica i discutible actuació en el límit de les Salines, en el seu perímetre de protecció ambiental: la instal·lació d’un “cable-ski” a l’avinguda del Tamarit, activitat recreativa que un particular ha presentat per a la seua explotació a l’ajuntament, i que, a falta d’altres interessats, ja li ha estat concedida.

Aquesta activitat requereix una gran quantitat d’aigua dolça, que hauria de proporcionar Aquagest, i un sistema d’evacuació d’aquesta aigua, amb perill de contaminació de les veïnes Salines. No hi ha constància d’informe d’impacte mediambiental, que ens sembla imprescindible. S’ha lliurat el terreny amb molta alegria i poca previsió. No hem vist en la documentació que se’ns ha facilitat un estudi de mercat, per la qual cosa en cas de fallida de l’empresa li tocaria a l’ajuntament possiblement assumir les instal·lacions fallides i per tant no rentables.

Algunes actuacions més de cessió de sòl públic realitzades per aquest ajuntament i les seues conseqüències són bastant cridaneres, per fracassades:

– La Residència de la Tercera Edat Sanyres té la seua activitat paralitzada, els seus usuaris han sigut reubicats i l’edifici està tancat i sense perspectives d’ús a curt termini.

– La piscina coberta, que estava prevista per a gestió privada, té l’obra paralitzada des de fa anys, seria rescatable per a una gestió pública, però les gestions per a això no han estat precisament àgils abans que les empreses de la unió temporal fallida entraren en concurs d’acreedors. La qual cosa suposarà un gran desemborsament per a les arques públiques municipals.

– El pàrquing del Castell va tenir un sobrecost que ja hem pagat de 2,5 milions € per restablir l’equilibri econòmic, raó per la qual demanàrem en el seu moment la dimissió de l’actual alcalde. La seua situació actual és problemàtica: la gestió està resultant molt deficient, les instal·lacions pateixen de molts defectes que eren previsibles, i a més pràcticament no té ús públic .

– En la futura estació d’autobusos de concessió privada es preveu un despatx de carburant en un terme municipal que ja en disposa de quatre (Santanera, Gran Alacant, Confraria i Nàutic) i en un lloc problemàtic, molt a prop del centre del poble i de la caserna de la Guàrdia Civil.

– El CIS de Gran Alacant no és altra cosa que un col·legi concertat en sòl públic on sense dubte és necessari i urgent un segon col·legi públic, i que els representants de la comunitat educativa ja han rebutjat.

– Dos terrenys van ser cedits a un preu especial perquè en ells s’anaven a construir els tan necessaris hotels a Santa Pola. Dels dos, un ja s’ha convertit en la seua totalitat en apart-hotel, primer, i després en apartaments privats, els ” Reales Campos de Castilla”. El segon està en trànsit d’ocórrer el mateix: el Stella Maris, on ja hi ha cartells d’apartaments en venda.

Compromís opina, doncs, que s’està abusant d’un sistema de gestió ruïnós, en lloc que l’ajuntament assumisca que ha d’exercir la seua tasca de defensa dels interessos de la ciutadania i no delegar en activitats privades que en el nostre cas no estan resultant útils ni eficaces per a les necessitats del poble .

Federico Zaragoza, portaveu de Compromís per Santa Pola.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *