Presentació Memòria històrica d’Alacant a Santa Pola

En un acte organitzat per Compromís per Santa Pola, i en el qual col·laborava la comissió cívica per la memòria històrica d’Alacant, es va celebrar el dimarts dia 3 de desembre a les 8 del vespre a la biblioteca de la Casa de Cultura de Santa Pola, la presentació al poble del llibre La recuperació de la memòria històrica a la província d’Alacant.

Va fer la presentació amb una xerrada aproximadament d’una hora de durada Francisco Moreno Sáez, coautor del volum i membre fundador de l’esmentada comissió. Paco Moreno és autor així mateix de diversos estudis, entre d’altres sobre la resistència antifranquista entre 1939 i 1982 , el moviment obrer a Elx entre 1890 i 1931 i la transició a la província en els anys setanta .

Van cridar especialment l’atenció dels assistents les intervencions posteriors de Tomás Baile Gilabert i Juan Fuentes Sempere, que van ser regidors de l’esquerra de Santa Pola en diversos períodes entre 1991 i 2003. Tots dos han portat a terme en els darrers anys una posada a punt i organització d’una part important dels documents administratius de més de 50 anys d’antiguitat que poden llançar alguna llum sobre la repressió franquista a Santa Pola , conservats en els arxius municipals, de manera que es puguin utilitzar en endavant pels estudiosos de la història del poble.

Va presentar l’acte Federico Zaragoza, portaveu de Compromís per Santa Pola.imagePresentación del libro sobre la memoria histórica en la provincia de Alicante

En un acto organizado por Compromís per Santa Pola, y en el que colaboraba la comisión cívica por la memoria histórica de Alicante, se celebró el martes día 3 de diciembre a las 8 de la tarde en la biblioteca de la Casa de Cultura de Santa Pola, la presentación en el pueblo del libro La recuperación de la memoria histórica en la provincia de Alicante.

Hizo la presentación con una charla de aproximadamente una hora de duración Francisco Moreno Sáez, coautor del volumen y miembro fundador de la citada comisión. Paco Moreno es autor asimismo de varios estudios, entre otros sobre la resistencia antifranquista entre 1939 y 1982, el movimiento obrero en Elche entre 1890 y 1931 y la transición en la provincia en los años setenta.

Llamaron especialmente la atención de los asistentes las intervenciones posteriores de Tomás Baile Gilabert y Juan Fuentes Sempere, que fueron concejales de la izquierda de Santa Pola en diversos periodos entre 1991 y 2003. Ambos han llevado a cabo en los últimos años una puesta a punto y organización de una parte importante de los documentos administrativos de más de 50 años de antigüedad que pueden arrojar alguna luz sobre la represión franquista en Santa Pola, conservados en los archivos municipales, de manera que se puedan utilizar en lo sucesivo por los estudiosos de la historia del pueblo.

Presentó el acto Federico Zaragoza, portavoz de Compromís per Santa Pola.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *