L’Ajuntament aplica una taxa reduïda en els rebuts de clavegueram, brossa i aigua potable als veïns de Santa Pola amb ingressos inferiors a una determinada quantitat .

Molts d’aquests veïns, amb les retallades socials imposades per la crisi (copagament de medicaments, reducció de beques d’educació, pujada de taxes universitàries, ajudes a familiars en atur, disminució de salaris, congelació de fet de pensions, dràstiques pujades d’impostos com l’IVA, etc.) han vist minvat el seu poder adquisitiu substancialment.

Gran part d’ells són jubilats amb pensions mínimes, familiars més joves al seu càrrec i tractaments crònics que han de pagar en part o totalment .

L’Ajuntament podria fer extensiva aquesta reducció de taxes a l’IBI, amb el que aquestes persones no veurien minvats els seus ingressos el mes de pagament de la “contribució”.

És pel que hem sol·licitat:

a) Que es calcule quin import suposa la reducció de l’IBI de les persones que apareixen en la relació d’aplicació de taxes reduïdes a una quantitat simbòlica de 10 euros, o una reducció del 90%, ja que considerem que pot ser una quantitat assumible per l’Ajuntament, per aplicar a béns generalment de baix valor .

b) Que tan aviat com es tinga el resultat, s’intente dur a terme la nostra proposta.

Federico Zaragoza Alberich. Portaveu de Compromís
14/11/2013