Per fi l’ajuntament ha suprimit, amb poques ganes i com Compromís venia demanant en solitari des de feia molts anys, el maltractament de vaquetes en festes, i reconéixer que era una “tradició” molt discutible. Ha hagut de refugiar-se en la crisi económica com a excusa per a fer-ho, però ho ha fet. Ens alegrem, malgrat que ens hem assabentat per la premsa, com sempre: hi ha representants del poble de primera -el PP- i de segona -l’oposició.

A la vista del que anem escoltant sobre el tema, hem d’insistir en les poques ganes, el fet incontestable que Compromís ha estat capdavanter en aquest tema, des d’almenys l’any 2007, en la falta de transparència i l’opacitat del ppartit que ens governa, i en que hauríem quedat molt millor com a poble presentant la decisió com de tots els representants democràtics del poble, no només del PP. Malgrat que sí, que ja ho sabem, que ells són més i tenen majoria. Però seguim alegrant-nos d’haver, entre tots i totes, acabat amb el maltractament d’animals a les festes. Ara, a pels coloms maltractats i mutilats …

Tots els anys s’organitza amb diners públics a les nostres festes l’anomenat “Trofeo Tiro Pichón Virgen de Loreto”, consistent en arrancar les plomes de timó als pitxons i disparar-los amb armes de foc aprofitant la seua desorientació. L’Ajuntament col•labora condicionant i preparant el terreny, i premiant a qui mate més pitxons a tirs. Com aquest acte ens pareix inapropiat i indigne de les nostres festes, hem sol·licitat que es deixe de promoure amb diners i personal públic actes en què es maltracten animals.